söndag 5 september 2010

Vantar, svampar och Vålberggarn.

Tänk vad kul det är med tvåändsstickning!
Jag har inte gjort så många par vantar med krus och kedjegång än. Jag tycker att jag har spänning nog med att urforska olika mönsterkombinationer med hjälp av två färger.
Jag shoppade lite på Wålstedts textilverkstad i Dala Floda. Det jeansblå garnet sköljde de medans jag väntade. Vaddå färskt garn! Så fint det hängde på strecket sedan och torkade.

I fyndkorgen hittade jag det här härliga garnet, som är en specialblandning de haft någon gång. De försöker rensa i sina lager av garner med några nystan som blivit kvar. Jag köpte 7hg till ett specialpris. Nu finns det inget mer av den blandningen att köpa där.
När jag gick i lingonskogen hade jag med mig plastpåsar att plocka Rödskivlig kanelspindling i. Här är en del av skörden. Ska bli kul att leka häxa i vinter och färga garn med det.

4 kommentarer:

 1. Kul! Nu har jag hittat dig. Va kul

  SvaraRadera
 2. Hej
  Jag tycker att det inte är så mycket mer i teknink delen i den nya upplagan av Tvåändsstickat. Något mer mönster är det, men det är fler färgbilder på färdig stickade saker. De är väldigt inspirerande. Sedan tror jag att man har anpassat mönstren till de garner som finns att få tag på idag.
  Hoppas det är lite svar på din fråga
  Assi

  SvaraRadera
 3. Ser fram emot att se hur svampfärgningen blir!

  SvaraRadera
 4. Vi måste få ventilationen i huset att fungera först. Vi väntar på leverans. Inte så bra att leka häxa vid spisen med spindelskivlingar just nu. Under tiden tar jag skogspromenader och plockar fler.

  SvaraRadera