lördag 14 januari 2012

Mönsterstickade vantar

Så kul att göra. Jag lät dem gå ett par rundor i tvättmaskinen, så de skulle bli varmare men även lite mindre. Som vanligt så tager man vad man haver i garnväg. Jag tror att det vita är 2:tr Kampes och det röda kan vara det eller något helt annat.
 Mönstret kommer ifrån Garnstudio, men med lite ändringar. Jag tycker orginalmönstret är onödigt långa i skaften. Säger man så om vantar? Hm? Jag lägger in dem på min webshop. Jag har kommit på att med för många par vantar i gång, så får man leta mer när man ska ha dem. Har ni också märkt det? Jag har ju en tonåring hemma som gärna lånar vantar av mig, även om hon har egna. Det kan också vara en orsakerna med letandet av vantar.
Jag har haft en stor rufsig irriterande härva, trängandes i ett av garnförråden. Tjockt 4:trådigtr ullgarn, som jag inte ens förstår hur det kom in i mitt förråd en gång. Jag vägde det. 3 hg! Jag ville ha en avslappnande och snabb stickning innan nästa projekt tar vid. Det blev 2 par vantar, modell större. Jag tänkte skänka dem till någon hjälpinsamling.

3 kommentarer:

  1. Va mycké fint du har gjort! Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Allt som strumpor och vantar har en tendens att försvinna :)

    SvaraRadera