söndag 5 februari 2012

Kurs med Helene Wallin

Måste börja med: När jag kom hem från jobbet i början på veckan, så låg detta spännande paket i postlådan.
Titta vilka godingar som hittat hem till mig. Drops Merino extra fine. Naturligtvis är det jag som visat vägen.
Våran Lokalgrupp Dalmaskan, bjöd in Helene Wallin på en dagskurs i att sticka och våga klippa i det. Helene tipsade oss om mycket annat också. Här visar hon hur man kan lägga trådarna i kors vid stickning med två färger. Själv hade hon sett tipset i en gammal Tysk sticktidning.
Här är Inger, Mait och jag.
Andra tips var bla. hur man undviker att en randig stickning är jämn i färgdominansen. Själv har jag alltid skyllt på ojämna garner, icke sa Nicke, förlåt Helene. Det beror på att man inte är konsekvent när man snor garnerna. Alltså, den färg man vill ska dominera, ska alltid tas underifrån/bakre. Äsch svårt att förklara, men sno alltid åt samma håll.
Kan inte låta bli att lägga till den här blivande tröjan. Helene hade den med sig för att visa ännu ett trick. Kolla färgerna och mönstret. Så underbart häftigt. Tricket då? Jo man kan fortsätta sticka runt om man lägger över maskorna som avmaskas i ärmhålet, på en tråd och sedan lägger upp en bro med maskor. Sedan kan man sticka vidare runt tills man kommer till halsringningen. När man är klar så gör man på samma sätt som när man virkar och klipper upp en framkant. 

1 kommentar: